Duygu Diyarı | Eğitim, Öğretim, Sınav Soruları, Sınav Sonuçları, KPSS, Ehliyet Sınav Soruları
İletişim Online-Test Radyo Forum Portal

Go Back   Duygu Diyarı | Eğitim, Öğretim, Sınav Soruları, Sınav Sonuçları, KPSS, Ehliyet Sınav Soruları >
Duygu Din Ve İslamiyet
> İslamiyet > Ramazan Ayı Özel Sayfası

Ramazan Ayı Özel Sayfası Ramazan Ayına özel ibadet, sohbet, etkinlikler ile ilgili bölümümüz

Oruçlunun susuzluğunu hangi içecek giderir?..

Duygu Diyarı | Eğitim, Öğretim, Sınav Soruları, Sınav Sonuçları, KPSS, Ehliyet Sınav Soruları sitesindeki Ramazan Ayı Özel Sayfası - Ramazan Ayına özel ibadet, sohbet, etkinlikler ile ilgili bölümümüz kategorisi altındaki Oruçlunun susuzluğunu hangi içecek giderir?.. isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu Cevapla  

Seçenekler Stil
Alt 14.08.11, 09:33   #1

selda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konular: 15382
Takımı:
Paylaşım: 2959 / 2959
Aktiflik: 6493 / 12297
Yönetici

Standart Oruçlunun susuzluğunu hangi içecek giderir?..

Ramazan ayının yaz mevsimine denk geldiği bu günlerde oruç tutmanın en zorlu yanı uzun saatler boyunca susuz kalmak zorunda olmak...
Sahurda belki de yemekten daha fazla su içme ihtiyacı duyuyoruz. Ancak yine de susuzluğumuzun üstesinden gelemiyoruz.
Saf hindistan cevizi suyu içerisinde pek çok elektrolit içerir. Bunların en önemlisi terleme esnasında kaybettiğimiz sodyumdur.
Satılan meyve sularındaki sodrum miktarı saf hindistan cevizi suyundakinden çok daha azdır. %100 hindistan cevizi suyunda 30 mg sodrum ve 15 gr kardonhidrat bulunur.
Milliyet'te de yer alan habere göre, bağımsız bir laboratuar tarafından yapılan bir araştırmaya göre hindistan cevizi suyu susatmayan mucize bir içecek.
Araştırmacılar sıcak havada 90 dakika koşan gönüllülerde normal su, enerji içeceği ve hindistancevizi suyunun etkilerini inceledi. diğer içecekleri içenlerin susuzluğu bir dereceye kadar giderken, hindistan cevizi suyu içenlerin hiç susuzluk çekmediği görüldü.

Alıntıdır

KişiSeL Bi'şHey
Bazen insan; "Ben iyiyim" dediğinde gözlerinin içine bakıp;
"İyi değilsin biliyorum" diyecek birine çok ihtiyaç duyar.
www.duygudiyari.com
selda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   PM Gönder Alıntı

Etiketler
giderir, hangi, içeçek, oruçlunun, susuzluğunu

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

(View-All Bu konuyu okuyan üyeler toplam : 1
selda
Seçenekler
Stil